Vaststellingsovereenkomst met wederzijds goedvinden
Een degelijke vaststellingsovereenkomst waarmee de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd. Alle aspecten van de beëindiging komen aan bod, waaronder finale kwijting. Dat wil zeggen dat na ondertekening van dit contract werkgever en werknemer niets meer van elkaar te vorderen hebben.
Je regelt als werkgever dat je alle aanspraken van de werknemer hebt afgedekt incl. pensioen, vakantiedagen, vakantiegeld en eventuele vorderingen. Verder spreek je af dat als de werknemer achteraf nog ziek wordt zich nog door jouw bedrijfsarts moet laten controleren. De overeenkomst vervalt automatisch als de werknemer plotseling komt te overlijden of alsnog op staande voet wordt ontslagen.
Wat moet je zelf invullen
Je moet zelf een eventuele vergoeding berekenen en opnemen. Ook moet je aangeven of en voor welk bedrag je de juridische kosten van de werknemer wilt betalen. Verder neem je de persoons- en adresgegevens van beide partijen op. De werknemer heeft een wettelijke bedenktijd van 14 dagen om de overeenkomst te ontbinden.
Samenvatting
Bevat bepalingen over:
- Reden van ontbinding;
- Datum einde dienstverband;
- Opschorting arbeidsplicht;
- Vergoeding juridische kosten;
- Ontslagvergoeding;
- Inleveren eigendommen van werkgever.
Context
Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
De werkgever en werknemer zijn het eens over het einde van de arbeidsovereenkomst. Zij maken afspraken over de ontslagdatum en vergoeding. Dat leg je vast in een contract. Hierin wordt omschreven dat vanaf een bepaalde datum alle aanspraken zijn vervallen. Met dit model wordt de arbeidsovereenkomst met wederzijdse instemming beëindigd. Een vaststellingsovereenkomst wordt ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd.
Een ontslag met wederzijds goedvinden komt tot stand door onderhandelingen. De werkgever en werkgever maken afspraken over termijnen, transitievergoeding en andere zaken.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.