Intentieverklaring bedrijfsfusie
Bij de start van een fusietraject willen beide partijen over en weer de verwachtingen duidelijk maken. In deze intentieovereenkomst worden o.a. termijnen, exclusiviteit en het delen van bedrijfsvertrouwelijke informatie afgesproken. Het doel van de onderhandelingsgesprekken is dus om tot een fusie te komen.
Dit contract is tussen twee partijen, maar je kunt dat zelf uitbreiden. Het maakt voor de juridische geldigheid ook niet uit om dit model te wijzigen in bijvoorbeeld de fusie van twee stichtingen.
Wat moet je zelf invullen
Vul de namen van de betrokken partijen in. Verder geef je de termijn op waarin je exclusief met elkaar in onderhandeling bent. Je kunt ook eventuele sancties bij overtreding van de afspraken invullen.
Samenvatting
Bevat bepalingen over:
- Proces;
- Adviesverplichtingen;
- Deadline voor partijen voor het besluit tot fusie;
- Betrokkenheid management en personeel;
- Het niet voeren van onderhandelingen met derden;
- Garanties waarover overeenstemming moet komen;
- Bedrijfsvoering;
- Teruggave documenten na due diligence.
Context
Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Bij een fusie van twee ondernemingen zijn er verschillende fases. Na de eerste gesprekken komt de fase om zaken meer vast te leggen. Meestal komt er eerst een geheimhoudingsverklaring. De volgende stap is deze intentieverklaring fusie. Deze legt op hoofdlijnen het tijdpad vast, biedt exclusiviteit en geheimhouding. Dit document staat ook bekend onder de Engelse titel Letter of Intent (LOI).
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.