Mobiele telefoon van de zaak
Met deze overeenkomst stel je als organisatie een mobiele telefoon inclusief abonnement ter beschikking aan personeelsleden. De werknemer krijgt een aantal voorwaarden mee die verbonden zijn aan het gebruik. Zo moet die zorgvuldig met het toestel omgaan en aan het einde van het dienstverband weer inleveren.
Het betreft hier juridisch gezien een bruikleenovereenkomst. De telefoon blijft eigendom van de organisatie. De werknemer krijgt alleen het gebruiksrecht.
Wat moet je zelf invullen
Je ontvangt twee documenten. De eerste is het Aanvraagformulier waar een medewerker zijn persoonlijke gegevens op invult. Het tweede is de feitelijke Gebruikersovereenkomst Mobiele Telefoon die door beide partijen wordt ondertekend.
Samenvatting
Bevat bepalingen over:
- Omschrijving smartphone;
- Rechten en plichten;
- Privé of alleen zakelijk gebruik;
- Verbod op niet handsfree bellen in de auto;
- Diefstal en beschadiging;
- Teruggave.
Context
Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Zowel het toestel, als het contract staan op naam van de werkgever. Een gebruikersovereenkomst mobiele telefoon is een aanvulling op een arbeidsovereenkomst. Het verstrekken van een telefoon kan buiten de WKR om als dit noodzakelijk is voor de uitoefening van de functie en eigendom blijft van de werkgever. Denk aan managers die ook buiten kantoortijden bereikbaar zijn of aan artsen die oproepbaar moeten zijn.
Voor de overeenkomst maakt het niet uit of er sprake is van een smartphone of andere variant. Let op: wij hebben een aparte gebruikersovereenkomst laptop.
Jasper de Vries –
Ik heb vaker gebruik gemaakt van deze website. Juridisch is alles correct en eenvoudig in gebruik.