Waarborgsom terugkrijgen
Bij het aangaan van een huurovereenkomst heb je een waarborgsom betaald. De huur is inmiddels afgelopen. Je hebt de borg echter nog niet terug ontvangen van de verhuurder. Je verzoekt tot betaling en kondigt vast rente en juridische kosten aan als er niet aan je verzoek wordt voldaan.
Wat moet je zelf invullen
Geef duidelijk aan over welke woning of overeenkomst het gaat. Vul ook het bedrag en je bankgegevens in.
Samenvatting
Bevat bepalingen over:
- Omschrijving bedrag;
- Verzoek betaling;
- Aankondiging mogelijke rente;
- Dreiging juridische vervolgstappen.
Context
Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Bij een huurovereenkomst is het gebruikelijk dat je een borg betaalt. Aan het einde van de overeenkomst wil je de waarborgsom terugkrijgen. De verhuurder kan de borg gebruiken als je de huur niet betaalt. Ook schade kan op deze manier worden verrekend, maar normaal gesproken ontvang je gewoon je geld terug.
Wat is een waarborgsom
Een waarborgsom of borg(som) is een bedrag dat iemand betaalt als zekerheid vooraf. Dit gebeurt bijna altijd bij de huur van een woning, winkel of kantoor. Die borg is meestal gelijk aan één of enkele maanden huur. Als die persoon zich niet aan de afspraken houdt, dan kan de andere partij deze borg aanspreken. Zeg je de huur op, dan kan de verhuurder schade verrekenen met dat bedrag. Is er geen schade? Dan moet de huurder de volledige waarborgsom terugkrijgen.
Bij de koop van een woning wordt ook altijd om een borgsom gevraagd. De koper moet betalen voordat de eigendomsoverdracht heeft plaatsgevonden. Dit bedrag dient dan als aanbetaling of zekerheidstelling.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.