Boedelvolmacht voorbeeld
Met een boedelvolmacht wijs je iemand aan die namens jou een erfenis af mag wikkelen. Degene die namens jou handelt heet de gevolmachtigde en jij bent de volmachtgever. Meestal is de gevolmachtigde zelf één van de erfgenamen, maar het mag ook de boekhouder, een vriend of ander persoon zijn. Stel dat er drie erfgenamen een volmacht willen verlenen. Dan moet je die drie keer apart opstellen. Dus één per erfgenaam.
Ons model is een zogeheten uitgebreide boedelvolmacht. Dit betekent dat je iemand het grootste deel van de afwikkeling laat verzorgen. Er staat een overzicht in van de bevoegdheden die je geeft. Die kun je zelf eenvoudig inkorten. Zo kun je de volmacht beperken.
Wat moet je zelf invullen
Je moet zelf de gegevens van de overledene, de gevolmachtigde en de volmachtgever invullen. Houd er rekening mee dat iedere afzonderlijke erfgenaam het document invult en ondertekent.
Samenvatting
Bevat bepalingen over:
- Omvang volmacht;
- Persoon die de volmacht krijgt;
- Omschrijving bevoegdheden.
Context
Je gebruikt dit document in de volgende situatie:
Als een erfenis beschikbaar komt moet er veel geregeld worden. In principe zijn de erfgenamen alleen samen bevoegd om rechtshandelingen uit te voeren. Denk aan het innen van vorderingen, pensioenen en opheffen van bankrekeningen. In de praktijk is het beter werkzaam om één van de erfgenamen dit te laten regelen. Die erfgenaam krijgt hiertoe een volmacht van de andere erfgenamen. Je kunt ook een buitenstaander een machtiging geven. Bijvoorbeeld een gespecialiseerd bedrijf dat erfenissen afhandelt.
Hans Blanjaar –
duidelijk
Richard Westrate –
Gemakkelijk in te vullen. Zeer tevreden.
Lisette J. –
Duidelijke website.